اخیرا، مرکز نشر و توزیع "قلم" در سیدی بوزید، ‌کتاب "قوم نگاری زرده" ‌را در چاپی زیبا و در ۳۱۷ صفحه منتشر کرده است. "غلبه روایت‌های قدیمی، گسترش نثر و رفتار فرهنگی مورد نظر"‌ اثر دکتر فرید الصغیری، یک کتاب تخصصی در حوزه میراث مادی و غیر مادی مربوط به عادت‌ها و رسوم مخصوص و ویژه منطقه سیدی بوزید است.

اخیرا، مرکز نشر و توزیع "قلم" در سیدی بوزید، ‌کتاب "قوم نگاری زرده" ‌را در چاپی زیبا و در ۳۱۷ صفحه منتشر کرده است. 
"غلبه روایت‌های قدیمی، گسترش نثر و رفتار فرهنگی مورد نظر"‌ اثر دکتر فرید الصغیری، یک کتاب تخصصی در حوزه میراث مادی و غیر مادی مربوط به عادت‌ها و رسوم مخصوص و ویژه منطقه سیدی بوزید است.
دکتر فرید الصغیری، با دقتی سرشار و احتیاط روشمند در گزینش دستگاه مفهومی مناسب، در این مبحث، روی اشتراکات فرهنگی کار کرد که به ایجاد مشاغل اشکال‌ سازی منجر می‌شود که در ارتباط با جامعه، قدرت، فولکلور و تدین مردمی 
در هم آمیخته هستند و با تحول فناوری در رسانه‌ها و ابزارهای ارتباطی که امکانات جدیدی را در اختیار پژوهشگر قرار می‌دهد تا به منظور مستند سازی حافظه جمعی از طریق گردآوری، تدوین، حفظ و ذخیره سازی آن، روی اعتبار فرهنگ مردمی و میراث مادی و غیر مادی گروه‌های مردمی کار کنند، سازگاری دارد. 
این کتاب، مرجع مهمی برای دانش‌آموزان و پژوهشگران علاقمند به حوزه میراث مادی و غیرمادی به شمار می‌رود، چرا که این بحث را در تمامی رویکردهای علمی و روشی مربوط به مطالعه آداب و رسوم قدیمی و میراث مردمی، تحت عنوان «زرده یا جشنواره: تضرع کهنسالان و تبرک نوادگان» مورد مطالعه قرار داده است. این کتاب همچنین در فصول خود، موضوع «روایت‌های مردمی در سخنان شیخ علی بن عون» را به بحث گذاشت و همچنین در فصل چهارم خود به «نشانه شناسی پیشگویی در آئین‌های حضور در خانقاه شیخ علی بن عون» پرداخت و فصل پنجم نیز عنوان «زرده: انجمن دلاوران و بزرگ سواران» را به خود گرفت. از دیگر موضوعاتی که در این کتاب به بحث گذاشته شد، تخیل شعری شاعران زرده و حماسه‌های تکرار شونده دلاوران محلی است، ضمن اینکه این کتاب با پرداختن به آداب و رسوم زرده، برخی مباحث پژوهشی درباره زرده سیدی علی بن عون را به فعالیت‌های جشنواره افزود و به اشکالات عبور فرهنگی و رؤیای توسعه داخلی با نگاه به این جشنواره اشاره کرد و نیز به واسطه مجموعه جداول و تصاویر، القاب مختلف فرزندان شیخ علی بن عون و تعدادی از برنامه‌های جشنواره ملی راجع به این شخصیت صالح را مستند سازی کرد. 
صاحب این اثر، دکتر فرید الصغیری، خود از مردم اصیل منطقه سیدی علی بن عون در ایالت سیدی بوزید و دارنده دکترای علوم فرهنگی و پژوهشگر متخصص در حوزه جوانان و میراث فرهنگی غیرمادی است. الصغیری درس میانجی‌گری فرهنگی را در کانون عالی مطالعات تطبیقی در علوم انسانی در سبیطله وابسته به دانشگاه قیروان، و علوم انسانی کاربردی در حوزه فعالیت‌های بدنی و ورزشی را نیز در کانون عالی ورزش در قفصه تدریس کرد و در حوزه فعال سازی اجتماعی تربیتی در مؤسسات فعال در حوزه جوانان در سیدی بوزید همکاری کرد. وی در تعدادی از کنفرانس‌ها و انجمن‌های بین‌المللی و ملی نیز شرکت کرد و مقالات فراوانی را در تعدادی از مجله‌های علمی که مورد داوری قرار می‌گیرند - و به صورت تخصصی در حوزه ارتباطات و فرهنگ جوانان فعالیت می‌کنند - به چاپ رساند. 
 

کد خبر 7342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =